dimecres, 20 de gener del 2021

El fons musical de la Casa Carles de Girona (GiCar)

 
El fons musical de la Casa Carles de Girona (GiCar) desvetlla la relació que tenia aquesta família d'hisendats en l'art musical. De retruc, aporta noves informacions de la societat gironina durant el segle XIX, principalment. Els documents musicals que s'han catalogat, recentment, serveixen per a configurar la vida social d'aquesta nissaga. Ha estat una de les feines més gratificants que he fet en els últims anys, tot i la complexitat que suposava treballar-lo. Agraeixo, doncs, al Dr. Josep Maria Gregori, director del projecte de l'IFMUC, l'oportunitat que em brindà i que m'ha permès gaudir d'aquest repte. 



Fragment d'un manuscrit del fons musical de la Casa Carles de Girona (GiCar) 

Tal i com es desenvolupa en l'article, aquest fons musical desvetlla les relacions socials i l'educació musical que tingueren els Carles, fent esment a les tres generacions que habitaren a Can Xammar de la plaça del Vi de la capital gironina. 

Val a dir que, les recerques que van precedir el meu estudi van ajudar molt a configurar alguns detalls que he considerat imprescindibles per a la interpretació que he donat en aquest article. 

Finalment, tot arriba i ja s'ha publicat en format on-line tot i que encara no l'he pogut tenir a les mans en paper. Us el deixo per si us ve de gust llegir-lo, clicant a la referència bibliogràfica que teniu a sota. 

Anna Maria Anglada i Mas. "El fons musical de la Casa Carles de Girona". Revista Catalana de Musicologia, XIII, (2020), p. 345-371.