diumenge, 16 de desembre del 2018

El fons, per a banda de música, de Sant Joan de Palamós: una bossa farcida de partitures

Del 13 al 15 de desembre de 2018 s'ha celebrat el 1r. Congrés Internacional de Música a la llum
a la ciutat de València
Ha estat una ocasió fantàstica que m'ha ofert la possibilitat d'exposar part de la investigació que estic duent a terme a la meva tesi doctoral. L'acceptació de la meva comunicació m'ha permès presentar una part de la recerca sobre el fons de música que en Gabriel Martín va localitzar a la rectoria de Sant Joan de Palamós poc abans que l'immoble es posés a la venda.
                           

La publicació de les actes del congrés ajudaran a fer la divulgació que no ha tingut fins ara aquest important fons de música per a banda, completament desconegut, que ha causat gran expectació en aquestes jornades pel seu format. En aquest congrés he exposat una primera aproximació descriptiva del seu contingut, assenyalant les particularitats que presenta, conjuntament amb les poques dades referencials de què disposem per a la recerca.
El fons de música per a banda, localitzat a la rectoria de Sant Joan de Palamós, esdevé una singularitat i es destaca per ser el més antic de Palamós. Al mateix temps es tracta d'una font que ens aporta informació de l'activitat musical desenvolupada al segle XIX a la comarca del Baix Empordà.


Agraeixo la rebuda que he tingut, tant per l'organització com pels altres congressistes. Una gran experiència d'intercanvi d'informació i enriquiment cultural que és possible gràcies a actes com aquests que, a més de promoure i difondre la cultura musical, serveixen per a conèixer més el potencial del material que tenim a casa nostra.