dimecres, 28 de desembre del 2022

I Congrés Internacional de Musicologia de la Societat Catalana de Musicologia


Institut d'Estudis Catalans, 27 d'abril de 2022

El passat mes d'abril, la Societat Catalana de Musicologia posava a disposició dels investigadors, un espai de tres dies per a presentar el resultat de les noves recerques dins aquest àmbit. És una manera de compartir coneixement, noves aportacions a la musicologia, i de poder trobar aquells amics que fa temps que no has vist personalment. Tot plegat, organitzat per la institució a la que pertanyo, ens vam aplegar a l'Institut d'Estudis Catalans, després d'una gran tasca en la preparació de l'esdeveniment. Agraïment infinit a la junta que ara gestiona aquesta societat. 

El meu treball portava per títol El fons musical del  notari Felip Pons (s. XIX) a Mas Torró (Baix Empordà). Es tracta d'una recerca integrada a la meva tesi doctoral. 



Façana principal de Mas Torró, reconstruïda l'any 1862

No hi ha res més gratificant que trobar manuscrits en un bagul d'unes golfes. I més quan el material et dona corda per passar-hi hores estudiant-lo i submergir-te en una recerca molt apassionant. 

El notari Felip Pons, un autèntic desconegut a Mas Torró, es va convertir en el protagonista de la meva presentació al I Congrés internacional de Musicologia de la Societat Catalana de Musicologia


Detall d'una partitura amb la signatura de propietat de Felip Pons
Font: Fons Cabrera ACBE (La Bisbal)