dilluns, 10 de maig del 2021

El contrapàs de Sant Genís a la revista Vilelles

Palafolls ja té la seva revista de recerca i difusió del patrimoni. 

L'Ajuntament de Palafolls va presentar el passat 24 d'abril, en el marc del castell de Palafolls, la revista Vilelles. L'edició es presenta en un format fresc i esponjat, sota la coordinació de l'Arxiu Municipal de Palafolls, amb en Fèlix Bota com tècnic arxiver, i el suport de l'Aleix Freixa, regidor de patrimoni del consistori, que ha fet possible començar aquesta nova proposta cultural amb un contingut molt enriquidor i interessant. 

Podeu llegir la revista en el següent enllaç: https://www.palafolls.cat/files/doc4053/revista-cc.pdf

En aquesta ocasió, Vilelles, compta amb unes quantes aportacions històriques, entre les quals hi ha la mà de dos veterans en l'estudi de la població, Xavier Salicrú i Xavier Soldevila, amb qui hem compartit altres estones de recerca, incloent la participació als tallers del contrapàs. 

Contrapàs a la fresca 2014

La meva participació a Vilelles porta per títol "El contrapàs de Sant Genís de Palafolls". La intenció ha estat aportar l'estat de la qüestió d'una manera divulgativa, assenyalant una gran part de la historiografia que abraça aquest ball a partir de principis del segle XX.

He destacat tres etapes diferenciades on s'hi pot veure diverses metodologies i el resultat d'aquestes en la recerca de la cultura popular i la seva exposició a través del ball. 

Per llegir l'article cliqueu al següent enllaç: Anna Maria Anglada i Mas. "El contrapàs de Sant Genís de Palafolls". Vilelles, n. 1, 2021. p. 28-39.